Tájékoztató a középiskolai nyelvtanulási programról

Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében 2020-tól a 9. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban: Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny

Az Erkel biológia tagozatosainak sikere Mosonmagyaróváron

2019. október 5-én, Mosonmagyaróváron került megrendezésre a 41. Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntője. Horváth Anna, és Szikes Sára a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium 11. évfolyamának biológia tagozatos tanulói képviselték Békés-megyét és az Erkel Gimnáziumot, kísérőjük és felkészítő tanáruk Papp Mónika tanárnő volt. Anna 6. míg Sára 7. hellyel, és rengeteg élménnyel tértek haza.

Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíj

Iskolánk legjobbjai
a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjban részesülő diákok között

Ötvenöten jelentkeztek idén a Gyula város önkormányzatának képviselő-testülete által meghirdetett Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjra, amely a középiskolásokat havi 9 ezer, a felsőoktatásban részt vevőket 13 ezer forintos támogatásban részesíti. A pályázatnyertes diákok szeptember 4-én írták alá szerződéseiket a városházán megrendezett ünnepélyes átadón.

Oldalak